
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
0.5 kilograma
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.
Krok 2
Mięso pokrój w paski i dodaj do cebuli. Smaż przez 10 minut.
Krok 3
Paprykę pokój w kostkę, dodaj do mięsa.
Krok 4
Kostkę Rosół z kury Knorr rozpuść we wrzącej wodzie.
Krok 5
Na patelnię wrzuć ryż i smaż 3 minuty. Wlej przygotowany bulion i smaż pod przykryciem do czasu, gdy ryż stanie się miękki.
Krok 6
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Po kilku minutach dorzuć do ryżu.
Krok 7
Smaż do czasu, gdy cały wywar i sok z pomidorów wciągnie ryż. W razie potrzeby można podlewać wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej