Jajeczna rolada z farszem z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczna rolada z farszem z łososia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
14 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

5 sztuk

6 plastrów

5 łyżek

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 pęczka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubij ze szczyptą soli , gałki i pieprzu. Dołóż masło oraz obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.

Krok 2

Wylej masę na kwadratową blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz 5 minut w 190 stopniach

Krok 3

Wyłóż na pergamin i zwiń w roladę.

Krok 4

Serek wymieszaj z posiekanym koperkiem, przypraw.

Krok 5

Rozwinięte ciasto posmaruj serkiem, obłóż łososiem i zwiń. Chłodź 1 godzinę, następnie pokrój na 14 plastrów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczna rolada z farszem z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej