Jajecznica z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmąć jajka, dopraw je pieprzem.

Jajecznica z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Pomidora sparz we wrzątku, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Jajecznica z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozpuść masło*, wylej jajka, po czym dodaj pomidory.

Jajecznica z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Dopraw skruszona Mini kostką Smażona cebula Knorr. Jajecznicę podsmażaj, cały czas mieszając. Następnie podawaj. *Nie należy dopuścić do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.

Jajecznica z pomidorami - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Lamikato LoL

    Lamikato LoL , 29.11.2020

    Bardzo dobra <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oskar Tatyga

    Oskar Tatyga , 23.11.2016

    Było mniam :D chociaz oddałem jeszcze szynke

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajecznica z pomidoramiJajecznica z pomidorami

Jajecznica jest symbolem kuchni studenckiej i mało wyszukanej. Kojarzona jest z osobami, które niezbyt pewnie czują się w kuchni i niewiele potrafią ugotować. A to stereotyp, bo przygotowanie wyśmienitej jajecznicy to wielka sztuka. Podpowiemy ci, co zrobić, aby jajecznica stała się główną bohaterką śniadania mistrzów. Proponujemy ci, aby nie poprzestawać na jajkach jako jedynym składniku jajecznicy. Doskonale nadają się do niej słodko-kwaśne pomidory, które przełamują neutralny smak smażonych jajek. Wystarczy obranego ze skórki pomidora podzielić na cząstki i dodać do tradycyjnie przygotowywanej jajecznicy. Jeśli chcesz, aby twoje danie było jeszcze bardziej aromatyczne, nie zapomnij o cebulce lub mini kostkach cebulowych Knorr. Efekt wizualny na talerzu pomoże ci osiągnąć kompozycja jajecznicy z pomidorami ze świeżymi kawałkami tego warzywa i kilkoma tostami. Takie śniadanie to wspaniały początek dnia. Smacznego!