Jajecznica z pieczarkami i cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z pieczarkami i cebulką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 pęczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni teflonowej rozgrzewamy masło i smażymy na nim pokrojone w paski pieczarki i posiekaną cebulę przez ok. 8 minut.

Krok 2

Dodajemy rozbełtane jajka, majeranek i Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Smażymy cały czas mieszając przez ok. 2 minuty.

Krok 3

Wykładamy porcje jajecznicy na talerze. Posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z pieczarkami i cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajecznica z boczkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej