Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Autor: Janusz Re

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 sztuk

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę kroimy w kostkę a czosnek niedźwiedzi w paski (ok 1 cm).

Krok 2

Z słoniny wytapiamy skwarki. Odlewamy cały tłuszcz. Wbijamy jajka, po 15 sekundach dodajemy czosnek niedźwiedzi i delikatnie solimy. Mieszamy i smażymy jak kto lubi ( lekko albo mocno ścięte).

Krok 3

Nic nie stoi na przeszkodzie by zamiast skwarek dodać masła. Nie ukrywam ,że jest to porcja dla jednego głodnego mężczyzny. Potrawa bardzo sezonowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej