
Składniki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj dokładnie i osusz, zetnij wierzchy, łyżeczką wyjmij pestki i skrop środki oliwą.
Krok 2
Do każdej pomidorowej miseczki wbij po jednym surowym jajku, oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Piecz zawinięte w folię aluminiową przez 25 minut do momentu, gdy jajko się zetnie.
Krok 4
Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj, posyp jajka w miseczkach pomidorowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej