
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
180 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki. Dymkę i kolendrę posiekaj.
Krok 2
Tortille podgrzej na patelni teflonowej bez tłuszczu, skrop wodą delikatnie,
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Porozkładaj na tortilli.
Krok 4
Jajka usmaż, żółtko ma być miękkie. Przełóż na tortillę.
Krok 5
Na każdej tortilli ułóż awokado, ser i salsę posyp kolendrą i dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej