
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 szklanki
0.5 pęczka
8 sztuk
0.5 łyżeczki
null
1 łyżka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół, żółtka wyjmij.
Krok 3
Wypukłą część połówek jajek posmaruj majonezem i obtocz w posiekanych listkach rzeżuchy.
Krok 4
Z masy żółtkowej uformuj kulki i włóż je w zagłębienia jajek. Udekoruj rzeżuchą.
Krok 2
Rozgnieć widelcem, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodaj śmietanę i musztardę. Dopraw pieprzem i Delikatem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej