KABACZEK - NOWE WYDANIE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KABACZEK - NOWE WYDANIE

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka myjemy i tniemy na ćwiartki bądź drobniej. Jeśli ma dużo nasion to łyżką je wyciągamy. Całość solimy i dodajemy pieprzu.

Krok 2

Następnie rozgrzewamy patelnię najlepiej grillową.

Krok 3

Układamy kabaczka i dodatkowo posypujemy papryka słodką i polewamy olejem kujawskim. Podsmażamy i gotowe!Pyszny dodatek do klasycznego schabowego i ziemniaczka. Spróbujcie!!! SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KABACZEK - NOWE WYDANIE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej