Kaczka duszona z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka duszona z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę ułóż żaroodpornym naczyniu, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Wyjmij z piekarnika, ostudź i pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

Krok 4

Wsyp orzechy, paprykę, imbir, włóż kaczkę, wlej mleko i duś 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej