
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1
1
0.5 szklanki
2 sztuki
1
50
50
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary ugotuj w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Ostudź i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj kukurydzę, fasolę i posiekane chilli.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody a następnie wlej ją do przesmażonych warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Do gotującego sosu dołóż kalmary i pokrojoną kolendrę. Duś 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej