Kalmary z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary z grilla

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 gram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki marynaty: olej, przyprawa „Pięć Smaków”, sok z cytryny, cukier, sos sezamowy, curry.

Krok 2

Natrzyj kalmary Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie pokrój go w plasterki (kółeczka).

Krok 3

Polej kalmary marynatą i pozostaw na około godzinę.

Krok 4

Piecz kalmary po 2-3 minuty z każdej strony.Po przygotowaniu ułóż na półmisku i udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej