Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka
łatwe
255 osób zapisało

Składniki
6 plastrów
1 sztuka
6 plastrów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr. Pomidora pokrój w plastry.

Krok 2
Posmaruj kromki przyprawionym majonezem, a na wierzchu ułóż liście sałaty oraz plastry pomidora.

Krok 3
Smaż boczek na patelni, do czasu, gdy stanie się chrupki. Następnie ułóż go na kromkach i przykryj plastrem szynki z indyka.

Krok 4
Tak przygotowane kromki złóż ze sobą po dwie, po czym przekrój je na krzyż.

Krok 5
Uzyskane trójkąty przebij wykałaczką, aby się nie rozpadły.


Dobra rada:
Gotową kanapkę możesz podawać z frytkami lub sałatką z białej kapusty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka klubowa z boczkiem i szynką z indyka
Na kolację, zamiast tradycyjnych kanapek z serem i szynką, zaserwuj swoim bliskim kanapkę klubową. Bardzo dobrze sprawdzi się ona także jako przekąska na przyjęcie – wystarczy, że pokroisz ją na mniejsze kawałki i nabijesz na wykałaczki. Kanapka klubowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu i poradzą sobie z nią nawet osoby stawiające swoje pierwsze kroki w kuchni. Skąd nazwa kanapki? Jedne ze źródeł historycznych podają, że po raz pierwszy zaserwowana została ona pod koniec dziewiętnastego wieku w jednym z luksusowych klubów hazardowych w Nowym Jorku. Początkowo do kanapki klubowej dodawano mięso kurczaka, z czasem jednak, zastąpione zostało ono szynką z indyka. Występuje ona również w wersji wegetariańskiej – wówczas serwuje się ją z humusem, awokado lub szpinakiem. Kanapkę tą podaje się z majonezem, musztardą lub musztardą miodową.