Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

500 gramów

50 gramów

3 szczypty

1 łyżeczka

125 mililitrów

5 łyżek

15 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namoczyć w mleku. Dwie cebule obrać, posiekać. Wrzucić na tłuszcz ze słoniny. Dołożyć pokrojony w kostkę boczek i mięso mielone. Dusić przez chwilę, po czym dodać odciśniętą bułkę, jajko i posiekaną natkę. Przyprawić.

Krok 2

Kapustę opłukać, oberwać uszkodzone liście, po czym całą główkę wrzucić do wrzątku. Gotować około 15 minut, następnie wyjąć z wody. Pomiędzy liście kapusty wkładać farsz.

Krok 3

Całość obwiązać bawełnianą nitką, włożyć do rondla. Podlać gorącym bulionem. Dorzucić pokrojone marchewki, pomidory, cebulę i masło. Dusić przez około 30 minut.

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta nadziewana w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej