Katalońska Samfaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Katalońska Samfaina

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

1 łyżeczka

3 sztuki

100 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Bakłażany i cukinię pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, uduś.

Krok 2

Sparz pomidory i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Pomidory, paprykę i przyprawy, w tym rozkruszone mini kostki czosnkowe dodaj do garnka. Wymieszaj wszystko. Przykryj przykrywką i duś ok. 30 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Katalońska Samfaina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszona fasola
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej