Kawa z whisky i lodami waniliowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa z whisky i lodami waniliowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

4 łyżki

400 mililitrów

null

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej whisky i cukier w rondelku. Gotuj, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Przelej kawę do 4 szklanek.

Krok 3

Rozlej whisky pomiędzy szklanki i mieszaj do momentu połączenia się alkoholu z kawą.

Krok 4

Dodaj gałkę lodów waniliowych Carte d'Or do każdego szkła. Napój lodowy posyp kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Czas na imprezę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa z whisky i lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej