
Składniki
4 łyżeczki
4 łyżki
400 mililitrów
null
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej whisky i cukier w rondelku. Gotuj, aż cukier się rozpuści.
Krok 2
Przelej kawę do 4 szklanek.
Krok 3
Rozlej whisky pomiędzy szklanki i mieszaj do momentu połączenia się alkoholu z kawą.
Krok 4
Dodaj gałkę lodów waniliowych Carte d'Or do każdego szkła. Napój lodowy posyp kakao i podawaj zaraz po przygotowaniu.

Dobra rada:
Okazja: Czas na imprezę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej