Kluski twarogowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski twarogowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

8 łyżek

2 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser razem z jajkiem ugnieć widelcem i wymieszaj.

Krok 2

Następnie dodaj cukier, mleko oraz szczyptę soli. Powoli dodawaj mąkę po 1 łyżce cały czas mieszaj całość.

Krok 3

Gdy już zgęstnieje, z ciasta formuj kulki i wrzuć je do gotującej wody.

Krok 4

Gdy wypłyną na powierzchnię zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 5

Masło roztop i polej gotowe kluski, a następnie posyp cynamonem i cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski twarogowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej