
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
1 łyżka
8 łyżek
2 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser razem z jajkiem ugnieć widelcem i wymieszaj.
Krok 2
Następnie dodaj cukier, mleko oraz szczyptę soli. Powoli dodawaj mąkę po 1 łyżce cały czas mieszaj całość.
Krok 3
Gdy już zgęstnieje, z ciasta formuj kulki i wrzuć je do gotującej wody.
Krok 4
Gdy wypłyną na powierzchnię zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 5 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 5
Masło roztop i polej gotowe kluski, a następnie posyp cynamonem i cukrem waniliowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej