
Składniki
150 gramów
1 szczypta
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.
Krok 2
patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.
Krok 3
Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej