Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.

Krok 2

patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.

Krok 3

Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej