Kotlety rybno-ziemniaczane z jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety rybno-ziemniaczane

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 litry

1 szczypta

4 łyżki

2 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Rybę gotujemy w 1 l wody z rozpuszczoną 1 kostką rosołu z kury Knorr przez 10 minut. Odcedzamy i studzimy.

Krok 2

Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy rybę, 2 łyżki jogurtu naturalnego, koperek, pieprz i sól. Ubijamy razem tłuczkiem do ziemniaków.

Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy z obydwu stron po 5 minut.

Krok 4

Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym, który przygotowujemy poprzez podgrzanie w rondlu pozostałej części jogurtu razem z koncentratem pomidorowym i chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety rybno-ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety jagnięce
czas przygotowania
200 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej