
Składniki
null
null
null
null
null
2 sztuki
6 plastrów
6 plastrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dopraw, rozbij, opanieruj i usmaż.
Krok 2
Na każdym kawałku usmażonego mięsa połóż plaster ananasa, a na jego środku ułóż dżem żurawinowy.
Krok 3
W plasterku sera zrób otwór i ułóż go tak, by w dziurze znalazła się żurawina. Zapiecz w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej