
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
5 łyżek
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kostkę razem z kiełbasą i przesmaż na maśle. Dodaj mleko i poczekaj, aż wyparuje.
Krok 2
Jajka wybij do naczynia, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem. Wlej na patelnię i mieszaj dokładnie.
Krok 3
Pod koniec dodaj do jajecznicy pokrojony ser i poczekaj, aż się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej