Krewetki w kokosowych skorupkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w kokosowych skorupkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.75 łyżeczki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

4 sztuki

0.3 szklanki

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj pieprz cayenne i sól, wymieszaj i rozsyp ją na talerzu.

Krok 2

Na drugi talerz wlej białka i ubij je delikatnie, a na trzecim talerzu rozłóż wiórki.

Krok 3

Krewetki natnij wzdłuż, rozłóż je i delikatnie spłaszcz dłonią. Uważaj, aby się całkowicie nie przepołowiły.

Krok 4

Każdą krewetkę trzymaj za ogonek i zanurzaj najpierw w mące, potem w białku i na końcu obtaczaj w wiórkach.

Krok 5

Krewetki wrzucaj na głęboki rozgrzany olej i smaż przez minutę. Odsącz przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w kokosowych skorupkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej