Krewetki zapiekane z tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki zapiekane z tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

20 mililitrów

0.25 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.

Krok 4

Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.

Krok 5

Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej