
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
null
4 łyżki
20 sztuk
1 sztuka
20 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białko ubij. Każdy arkusz ciasta posmaruj lekko ubitym białkiem i nałóż na środek niewielką ilość pasty curry.
Krok 2
Krewetki obierz, ułóż na środku arkuszy, ciasto złóż zawijając krewetkę, ale zostawiając wystający ogonek.
Krok 3
Rogaliki smaż partiami na głębokim mocno rozgrzanym oleju około 2 minut. Po wyciągnięciu osusz.
Krok 4
Chili drobno posiekaj, wymieszaj z sosem sojowym i miodem. Podawaj z krewetkami. Ciasto wonton możemy zastąpić ciastem francuskim.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej