
Składniki
300 gramów
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z mięsem i serem
Nie lubisz, gdy w Twojej kuchni coś się marnuje? Zobacz na naszą recepturę na krokiety z mięsem z rosołu i serem. Te smaczne zawijasy wypełnione aromatycznym farszem z pewnością przypadną Ci do gustu. Nie czekaj i już teraz zobacz na naszą recepturę, a później ciesz się najlepszymi efektami.
Dla kogo?
Krokiety z mięsem i serem sprawdzą się w menu wszystkich osób lubiących proste i szybkie potrawy. W tym przypadku będziesz potrzebować pół godziny wolnego czasu. Dodatkowo przygotowanie krokietów jest naprawdę proste, więc z tym zadaniem poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze.
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Serwuj krokiety z mięsem mielonym i serem, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś smacznego. Możesz podać je zarówno na większej uroczystości, jak i w zaciszu domowym dla bliskich. Obserwuj twarze zadowolonych gości lub rodziny, gdy będą jeść te smaczne zawijasy z mięsnym farszem.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie krokietów to naprawdę proste zadanie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. Później zajmij się przygotowaniami farszu mięsnego. Na sam koniec usmaż naleśniki, wypełnij je nadzieniem i ponownie smaż, aż do uzyskania złocistej barwy. Tak smacznie i prosto jeszcze nie było!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować naszą recepturę, to śmiało to zrób. Do farszu możesz dodać także ulubione składniki, bez których nie wyobrażasz sobie gotowania. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!