Krokiety z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z kapustą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

300 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kapustę, gdy będzie miękka odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Umyj i posiekaj pieczarki, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i przesmaż razem z kapustą. Całość dobrze wymieszaj, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 4

Na każdy naleśnik nanieś farsz, dwa naprzeciwległe boki złóż do środka, zroluj. Gotowe obtocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej - smaż na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej