
Składniki
6 sztuk
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania kaszy. Na jedną szklankę wlewamy do garnka dwie szklanki wody i dodajemy kostki bulionowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do czasu, aż kasza całkowicie zaabsorbuje wodę.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem kilka minut pilnując, by nie spalić cebuli.
Krok 3
Boczek, cebulę i kaszę gryczaną mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku przyprawą delikat.
Krok 4
Farsz nakładamy na naleśniki i składamy je, a następnie podgrzewamy przesmażając na wolnym ogniu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej