
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżeczki
1.5 szklanki
1 sztuka
0.5 kilograma
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koperek i dymkę posiekaj. Do mięsa dodaj jajko i zieleninę. Przypraw i wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę z masłem i lekko osól.
Krok 3
Z mięsa formuj małe kuleczki i wkładaj je do wrzątku. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 4
Kaszę wsyp do posolonego wrzątku i ugotuj na sypko. Podawaj z pulpetami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej