Kurczak w sosie musztardowo-miodowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak miodowo musztardowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1.8 kilograma

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.

Krok 2

Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.

Krok 3

Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak miodowo musztardowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej