
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1.8 kilograma
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.Powstałą marynatą natrzec całego kurczaka i odstawić na 24 godziny do lodówki.
Krok 2
Po 24 godzinach marynowania kurczaka przełożyć do żaroodpornego naczynia z przykrywką i piec około 2 godziny w 180 stopniach.
Krok 3
Na ostatnie 10 minut można odkryć mięso by skórka się przyrumieniła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej