Kurczak z czosnkiem, rozmarynem i ziemniakami
łatwe
192 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść i natrzyj oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem i Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Mięso oraz umyte ziemniaki ze skórką włóż do rękawa do pieczenia, zamknij szczelnie, wymieszaj wszystkie składniki i włóż woreczek do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Wstaw je do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 40 minut. Na ostanie 10 minut pieczenia rozerwij woreczek, aby danie się ładnie zarumieniło.
Krok 4
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 5
Gdy ziemniaki i mięso będą upieczone, wyłóż je na talerz i polej smażoną cebulką z boczkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej