Kurczak na pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki namocz w winie. Filety natrzyj przyprawami, pozostaw na noc w lodówce.

Krok 2

Następnego dnia filety panieruj w bułce i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Wlej do nich wino, w którym moczyły się śliwki i duś przez 10 minut. Dodaj śliwki i duś przez kolejne 10 minut.

Krok 4

Pomarańcze obierz i pokrój w plastry, rozłóż na talerze. Filety wyjmij z sosu i połóż na pomarańczach, udekoruj koperkiem.

Krok 5

Śliwki z sosem zmiksuj i polej mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej