Kurczak nadziewany pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

300 gramów

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz, natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oprósz solą i pieprzem i odstaw w chłodne miejsce.

Krok 2

Pieczarki osącz i opłucz.

Krok 3

Do środka kurczaka włóż połowę pieczarek, masło i natkę, zepnij go wykałaczkami.

Krok 4

Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku około 50 minut w temp. 180 stopni. Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z pieczenia.

Krok 5

W połowie pieczenia obłóż kurczaka pozostałymi pieczarkami i posyp tymiankiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej