
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z jogurtem i curry. Możesz dodać też świeżą kolendrę. Zamarynuj mięso i odstaw na 10 minut.

Krok 3
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z grilla po indyjsku
Kurczak z grilla po indyjsku to idealny przepis dla fanów orientalnych smaków. Wykonasz go bardzo szybko z łatwo dostępnych produktów. Będzie idealny zarówno na obiad jak i na kolację. Tajemnica tego dania tkwi w aromatycznej marynacie. Przygotujesz ją z kilku składników: przyprawy Knorr, kremowego jogurtu naturalnego i pełnego smaku curry. Jeśli chcesz podkręcić smak marynaty dodaj do niej posiekanej kolendry. Mięso marynuj minimum 10 minut ale im dłużej, tym lepiej – chodzi oto, by przeszło orientalnym aromatem. Smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z ryżem. Jeśli chcesz dodać koloru daniu to do gotującego się ryżu dosyp odrobinę curry, a zyska on ciekawy żółty odcień. Na koniec potrawę udekoruj świeżą, pachnącą kolendrą i ćwiartką orzeźwiającej limonki lub cytryny. Niebo w gębie!