
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
40 dekagramów
10 dekagramów
500 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paski, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i krótko podsmaż na połowie oleju.

Krok 2
Warzywa oraz orzeszki podsmaż oddzielnie na dużym ogniu, ciągle mieszając.

Krok 3
Ostudź rosół z kury i wymieszaj go z łyżeczką mąki ziemniaczanej.

Krok 4
Do podsmażonych warzyw i orzechów dodaj mięso, zamieszaj i zalej przygotowanym rosołem.

Krok 5
Całość smaż do momentu, gdy warzywa uzyskają właściwy stopień twardości (nie powinny być ani zbyt miękkie, ani zbyt twarde).


Dobra rada:
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z jarzynami po chińsku
Smaki Chin, coraz popularniejsze w naszym kraju, są naprawdę warte zgłębienia. By ich spróbować, wcale nie musisz się wybierać do chińskiej restauracji. To, co najbardziej charakterystyczne dla chińskich potraw, to słodko-kwaśny smak. Trudno go nie polubić, bo ma w sobie coś bardzo intrygującego i zdecydowanie wyróżnia się na tle innych smaków. Warzywa po chińsku, połączone z kurczakiem i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi smakują wyśmienicie. Jeśli nie masz czasu pokroić świeżych jarzyn, kup gotowy zestaw – paczkę mrożonych chińskich warzyw znajdziesz w każdym sklepie spożywczym. I nie musisz martwić się, że wtedy twoje danie będzie smakowało gorzej, bo warzywa doskonale znoszą proces mrożenia, nie tracą na smaku, ani na jędrności czy kolorze. Kurczaka pokrojonego w kostkę podsmaż na wolnym ogniu razem z warzywami. Pod koniec dolej rosół z kury i duś całość, aż warzywa lekko zmiękną. Nie dopuść do tego, by się rozpadły – danie będzie wyglądało nieestetycznie. Kurczaka z jarzynami po chińsku możesz podawać z ryżem lub jeść bez dodatków.