Kurczak z ryżem i rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ryżem i rodzynkami

Autor: MF

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

20 gramów

30 gramów

5 łyżeczek

5 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż. Kurczaka kroimy na drobne kawałki, następnie podsmażamy. Dodajemy czosnek i przyprawy. Kurczaka zalewamy bulionem, jogurtem oraz mlekiem kokosowym.

Krok 2

Gdy mięso zmięknie, dodajemy ugotowany ryż.

Krok 3

Dodajemy poszatkowaną cebulę oraz rodzynki, najlepiej Bakalland. Prażone bakalie dodajemy do uprzednio usmażonego kurczaka z ryżem. Całość mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ryżem i rodzynkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej