Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka ugotowałam na bulionetce drobiowej bulion drobiowy Knorr wystarczyła jedna sztuka i trochę wody pokroiłam na drobne kawałki włożyłam do garnuszka w którym ugotowałam pierś.

Krok 2

Dodałam marchewkę pokrojoną i gotowałam razem , aż zmiękła marchewka . Dodałam mleko skondensowane i zagotowałam .Ryż ugotowałam osobno odcedziłam dodałam do sosiku powstałego z piersi marchewki bulionetki i mleka .

Krok 3

Na koniec dodałam sałatę lodowa porwałam ja rękoma wymieszałam i potrawka zrobiona .Ma niezwykły smak polecam warto wypróbować .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie z mleka kondensowanego  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej