
Składniki
6 sztuk
1 litr
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
null szczypt
200 gramów
2 sztuki
100 gramów
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę, kapustę przesiekaj.
Krok 2
Mięsa wrzuć do garnka i zalej wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, zagotuj i zbierz szumowiny z wierzchu. Gotuj ok 30 minut, aż mięso zmięknie.
Krok 3
Warzywa obierz i pokrój w kostkę, dodaj do wywaru wraz z Kostkami Korr. Gotuj, aż ziemniaki będą prawie miękkie
Krok 4
Dodaj kapustę kiszoną i gotuj ok 20 min. Podawaj kwaśnicę doprawioną majerankiem, czosnkiem, pieprzem i kminkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ziele angielskie z Meksyku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej