
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
250 mililitrów
0.5 łyżeczki
150 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Posiekaj drobno cebulę i zetrzyj ser żółty ser na tarce. Pokrusz lub drobno pokrój ser feta. Pokrój bakłażany w plastry o grubości ok. 5 mm. Podsmaż cebulę i mięso na margarynie, aż się zarumienią, przez ok. 5 minut. Dodaj sos pomidorowy i Knorr Naturalnie smaczne Lasagne oraz cynamon. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut.
Krok 2
W międzyczasie na średnim ogniu podsmaż partiami plastry bakłażana w 2 łyżkach oleju, aż się przyrumienią po obu stronach. Natłuść naczynie żaroodporne i rozłóż warstwę makaronu.
Krok 3
Następnie rozłóż połowę plastrów bakłażana i posyp serem feta. Przykryj warstwą makaronu. Równomiernie rozprowadź mięso z pomidorami. Przykryj kolejną warstwą makaronu. Ułóż pozostałe plastry bakłażana na wierzchu, zalej jogurtem lub śmietaną, posyp równomiernie serem żółtym. Przykryj szczelnie folią aluminiową i piecz pod przykryciem przez 35 minut. Zdejmij folię i piecz jeszcze przez 10 minut aż wierzch będzie zrumieniony.

Dobra rada:
Zamiast śmietany przygotuj sos beszamel z mąki, masła i mleka. Wymieszaj z tartym serem i rozprowadź po wierzchu lazanii przed włożeniem do piekarnika.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lazania po grecku
Gęsty, aromatyczny sos mięsno-pomidorowy z cynamonem i innymi przyprawami wypełni kuchnię cudownym zapachem, gdy nasza inspirowana Grecją lazania znajdzie się w piekarniku.