Lekkie leczo po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekkie leczo po amerykańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.

Krok 3

Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.

Krok 4

Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej