
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.
Krok 2
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.
Krok 3
Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.
Krok 4
Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej