Lemoniada ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada ogórkowa

Autor: John Doe

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ogórka. Możesz obrać ze skórki bądź nie. Podziel na mniejsze cząstki i zblenduj.

Krok 2

Przetrzyj papkę przez sitko do miski - to jest podstawa koncentratu.

Krok 3

Wyciśnij do miski sok z cytryny i dodaje dwie łyżki stołowe cukru, wszystko wymieszaj.

Krok 4

Do szklanki wlej 5-6 łyżek stołowych koncentratu, zalej wodą i wedle uznania dodaj lód. Na zdrowie!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ananas z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej