Sałatka z grillowanego ananasa na ostro
łatwe
63 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Ananasa przekrój wzdłuż na pół, następnie na ćwiartki i połóż na dobrze rozgrzanym grillu na 3 minuty z każdej strony, aż lekko się opali. Następnie odstaw aby ostygł.

Krok 2
Teraz ostrym nożem odetnij skórkę oraz drewniały środek. Sam miąższ pokrój w większe kawałki.

Krok 3
Kawałki ananasa skrop oliwą, sokiem z cytryny, miodem i przyprawą Knorr. Sałatkę podawaj z listkami świeżej kolendry.


Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać np. prażone płatki migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z grillowanego ananasa na ostro
Pieczone plastry słodkiego ananasa z dodatkiem miodu, świeżej kolendry, soku z cytryny i aromatycznej przyprawy Harissa… brzmi jak wakacje w słonecznym Maroko? Blisko! Zainspiruj się kuchnią pochodząca z zakątków przedsionka Afryki i przygotuj prawdziwie egzotyczną ucztę!
Dla kogo?
Dla fanów wyrazistych, różnorodnych smaków. Słodko-ostry akcent w kuchni to urozmaicenie dla dotychczasowych posiłków. Rozpraw się z nudą i monotonią!
Na jaką okazję?
Sałatka z grillowanego ananasa na ostro idealnie sprawdzi się podczas letniego wieczoru z dodatkiem orzeźwiającego napoju. Brzmi jak plan? Do dzieła!
Czy wiesz, że?
Kuchnia marokańska zawdzięcza swój oryginalny smak kombinacji przypraw takich jak: wędzone chili, czosnek, kolendra, imbir, cynamon i pieprz. Marokańskie potrawy to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i dla oczu! Kolorowe, wyraziste dania to znak charakterystyczny kuchni pochodzącej z tego zakątka świata.
Dla urozmaicenia:
Do sałatki możesz dodać np. prażone płatki migdałów.