Domowa lemoniada z limonką i miętą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada z miętą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szklanka

0.5 szklanki

110 gramów

5 szklanek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj syrop cukrowy – cukier wymieszaj z wodą i gotuj do wrzenia.

Krok 2

Następnie powstały syrop odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

W dzbanku wymieszaj syrop cukrowy i sok z limonki, dodaj miętę i uzupełnij woda mineralną. Podawaj z kostkami lodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Łosoś na szpinaku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej