
Składniki
4 łyżki
null szczypt
50 gramów
4 sztuki
300 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź i posiekaj drobno. Natkę posiekaj. Łososia pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W misce połącz wszystkie składniki, dodaj surowe jajko, łyżkę bułki tartej i pieprz. Dopraw Delikatem Knorr. Wymieszaj.
Krok 3
Uformuj niewielkie kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż z obu stron na rumiany kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej