Makaron wstążki z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron wstążki z sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

350 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

6 łyżek

150 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. W garnku zagotuj 1 l wody, rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, skórkę ze sparzonej cytryny zetrzyj na drobnej tarce, sok z cytryny wyciśnij.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę, następnie zalej winem i odparuj. Wlej śmietanę, gotuj chwilę, dodaj startą skórkę z cytryny oraz wyciśnięty sok i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Na koniec dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem, posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron wstążki z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej