Makaron z twarogiem na szybko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z twarogiem na szybko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gotującej się, osolonej wody z dodatkiem oleju wrzuć makaron i gotuj do momentu, gdy będzie miękki. Następnie go odcedź.

Krok 2

W dużej misce ułóż makaron i dodaj do niego zeszkloną cebulę. Całość posyp pokruszonym twarogiem. Na koniec dopraw do smaku. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle*.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z twarogiem na szybko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej