Makaron ze szpinakiem i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i boczkiem

Autor: Sylwia Figiel

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

450 gramów

300 gramów

4 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować zgodnie z przepisem

Krok 2

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek.

Krok 3

Dodać na patelnię opakowanie mrożonego szpinaku i podsmażyć go razem z rozgniecionym czosnkiem i kostką warzywną.

Krok 4

Ser żółty utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do szpinaku gdy makaron jest już ugotowany. Dorzucić na patelnię makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać od razu.

Sylwia Figiel

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Harataniec
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej