
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
150 gramów
2 sztuki
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.
Krok 3
Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.
Krok 4
Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.
Krok 5
Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej