Makaronowa patelnia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa patelnia

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

150 gramów

2 sztuki

4 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj al'dente. Odcedź na sicie.

Makaronowa patelnia  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć osączony makaron i smaż kilka minut.

Krok 3

Cebule obierz, posiekaj, dodaj do makaronu. Rozkrusz i dodaj kostkę Knorr.

Krok 4

Wlej sos sojowy, wymieszaj dokładnie. Smaż 10 minut na silnym ogniu, co chwilę mieszając.

Krok 5

Posyp wierzch startym serem. Łyżką rozgarnij makaron w czterech miejscach robiąc wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka, oprósz je solą i przykryj patelnię. Smaż aż białka jajek się zetną. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa patelnia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej