Marchewki w plastrach boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki w plastrach boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 2

Umyj marchewki, oskrob delikatnie i obgotuj chwilę w rosole.

Krok 3

Ułóż obgotowane marchewki na gorącym ruszcie grilla i opiekaj przez parę minut z każdej strony.

Krok 4

Wypiecz dobrze boczek na grillu z każdej strony. Owijaj nim marchewki i pozostaw na chwilę na grillu, żeby warzywa przeszły smakiem i zapachem boczku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z sosami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki w plastrach boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewki w plastrach boczkuMarchewki w plastrach boczku

Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 2 szklankach wrzątku.