Gulasz wołowy na czerwonym winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy na czerwonym winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
226 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

331 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso wołowe pokrój w kostkę 2x2 cm. Przesmaż mięso na patelni, po czym zalej je winem i duś do miękkości.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż cebulę, czosnek, rozmaryn i pieczarki, wlej 0,5 szklanki wina i duś do odparowania wina, zalej wszystko wodą. Gotuj do miękkości.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 2

Krok 3

Warzywa oczyść i umyj, paprykę i cebulę pokrój w grubszą kostkę, czosnek posiekaj, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 3

Krok 4

Dodaj paprykę, miękkie mięso wraz z płynem, w którym się dusiło i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 4

Krok 5

Gotuj wszystko razem 10 min., podawaj np. z pieczywem.

Gulasz wołowy na czerwonym winie - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Slawomir

    Slawomir , 14.08.2022

    W kroku drugim mam przesmażyć cebulę, czosnek i pieczarki, a w kolejnym kroku je umyć i pokroić? Chyba coś nie tak.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy na czerwonym winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wołowy na czerwonym winieGulasz wołowy na czerwonym winie

Gulasz wołowy to popularne danie węgierskie, które na dobre zadomowiło się w polskiej kuchni. Nad Wisłą kochamy je za łatwość przygotowania i harmonijny, ale jednocześnie wyrazisty smak. To esencjonalne danie wspaniale nadaje się nie tylko na domowy obiad, ale przede wszystkim na proszoną kolację i wszelkie rodzinne uroczystości.Węgierski gulasz wykonuje się wyłącznie z mięsa wołowego i chociaż czasem zastępuje się go innym rodzajem mięsa, to najlepiej smakuje właśnie z wołowiny. Pokrojone w grubą kostkę mięso, zanim zostanie wrzucone do garnka, warto nieco przyrumienić na patelni. Podlane czerwonym winem nabiera wspaniałego aromatu i staje się idealnie kruche. Połączenie mięsa z różnokolorową papryką i innymi warzywami tworzy harmonijną całość. Doskonałym dodatkiem do gulaszu jest pszenna bułeczka lub bagietka. Tak skomponowane danie to gwarancja, że goście nie wyjdą z twojego domu głodni.