
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
150 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.
Krok 2
Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.
Krok 4
Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej